Molde-dame vil bli «Norges tøffeste»

Christine Rishaug (29) skal gjennom blodslit i NRK-serie.

På TV Spillende trener for håndballdamene i Midsund IL, Christine Rishaug, skal konkurrere om å bli «Norges tøffeste» på NRK1.  Foto: Kjell Langmyren

Nyheter

Ti deltakere mellom 18 og 30 år skal konkurrere i TV-serien «Norges tøffeste». Her må de gjennom konkurranser som vil tære både fysisk og psykisk – før de til slutt kan kåre en vinner.

Programleder Per Olav Alvestad mener testene de skal gjennom vil tære på.

– Deltakerne virker sterke både fysisk og psykisk, men det er først når de har holdt på noen dager og begynner å slite med lite søvn og lite mat, vi virkelig ser hva som bor i dem, sier han til nrk.no.

«Ei kjerring»

Blant de ti tøffingene finner vi håndballspiller Christine Rishaug fra Molde.

– Jeg er veldig fokusert i konkurranser, sier hun til NRK.

– Jeg har et vinnerhode og tenker mest på å vinne, føyer hun til.

Samtidig innrømmer hun at førsteinntrykket av henne nok kan være at hun er «ei kjerring».

– Det verste som kan skje er at jeg ryker først, sier Rishaug.

Erfaren håndballspiller

Christine Rishaug har spilt håndball siden hun var seks år gammel. Hun var med på å løfte Molde opp i eliteserien, men ble deretter vraket fra laget.

– Jeg ble lettere sjokkert da jeg ikke fikk bli med videre. De ville satse på yngre spillere og det var ikke plass til meg i gruppa, sier hun til NRK.

Den siste sesongen har hun vært spillende trener og blitt avdelingsvinner for Midsund i 3. divisjon. Laget skal nå spille om opprykk.

Vraket i MHK – nå blir Rishaug spillende trener for Midsund

Christine Rishaug blir spiller og trener for Midsund i 3. divisjon etter at hun ikke fikk plass i stallen til Molde Håndballklubb neste sesong.


Mange tøffinger

Serien «Norges tøffeste» sendes på NRK1 over seks episoder. Serien har premiere mandag 18. april.

Blant konkurrentene til Christine Rishaug, finner vi blant annet en 26 år gammel tidligere yrkesmilitær med erfaring fra Afghanistan og Vest-Afrika, ei 19 år gammel kvinne som er med på det norske landslaget i karate, og en 23 år gammel norgesmester i thaiboksing. Han er hittil ubeseiret i sporten og har blitt norgesmester de siste tre årene.

Du finner presentasjonen av samtlige på NRKs sider her.

– Et slag i trynet

Hun har vært med på to opprykk, men Christine Rishaug (28) får ikke spille eliteseriehåndball for moderklubben Molde HK.