I februar ble det registrert 121 nye personbiler i Romsdal, ti flere enn samme måned i fjor, viser statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

I februar var Volkswagen igjen tilbake på toppen med 21 nyregistreringer, med premiummerkene Mercedes og BMW på delt 2. plass. Men ved inngangen til mars er det fremdeles BMW som har registrert flest nybiler i Romsdal hittil i år, Toyota og VW deler 2.-plassen.

Storselger

Nye modeller fører ofte til økt salg, denne måneden gjør dette kraftig utslag for Skoda Superb, som utmerker seg både med svært god plass i kupeen og stor lastekapasitet.

– Dette har vært en veldig god start på året. Nå får vi håpe det fortsetter slik videre framover, sier Bernt Wåde hos Slatlem. Han har stilt sju ut kofferter på rekke og rad for å vise hvor mye det er plass til i den nye Superb stasjonsvogn, som har en startpris på 320.000 kroner.

– De fleste kundene velger topp utgaven med sterk motor og firehjulstrekk, da passerer man 500.000, forteller Wåde.

Firehjulstrekk

Biler med firehjulstrekk blir stadig mer populær, og stadig flere tilbyr slike biler. I februar var andelen biler med firehjulstrekk 41 prosent. Hybridbiler slår også godt an, og er nå oppe i en markedsandel på 23 prosent. 18 prosent av nyregistrerte biler i Norge i februar går på strøm, dette tallet har nå stabilisert seg. Møre og Romsdal ligger midt på treet når det gjelder salg av elbiler, Akershus er suverent i toppen på elbiler.

Bilparken i Norge vokser. Statistikk fra OFV viser at det nå er 5,2 millioner registrerte kjøretøy i Norge, da er alle typer kjøretøy med. Varebilsalget gikk merkbart ned i Romsdal februar, Mercedes og Peugeot gjorde det best.