Landslagstrener Stian Eckhoff gir Kaia Wøien Nicolaisen sin VM-debut på onsdagens normaldistanse. Synnøve Solemdal må vike plass for 25-åringen.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det betyr at Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Fanny Horn Birkeland og Kaia Wøien Nicolaisen representerer Norge i Holmenkollen onsdag.

– Det blir veldig gøy. Jeg er klar og gleder meg. Det blir kjempekult. Jeg aner ikke hva jeg går til, sa Wøien Nicolaisen.

Wøien Nicolaisen har periodevis slitt med sykdom denne sesongen. Hun presterte karrierebeste i Presque Isle for en knapp måned siden med 8.-plass på jaktstarten.

For Solemdal var det forbedring å spore på jaktstarten hvor hun gikk seg opp fra 34.- til 24.-plass. Det var likevel ikke nok til å få fornyet tillit.

– I dag følte jeg stor framgang, sa Solemdal etter jaktstarten søndag.

– Jeg har veldig lyst til å gå, for jeg vet at jeg er i god skyteform, la hun til.

Eckhoff møtte ikke pressen mandag. Hun blir skjermet etter stor mediepågang i kjølvannet av gull og påfølgende sprekk i helgen.

– Hun har hatt mange hektiske dager og trengte litt ro, sa storebror Stian Eckhoff.

Skiskytterne får to dager hvile før normaldistansen onsdag. Herrene går torsdag, før stafetter står på programmet fredag og lørdag. Mesterskapet avsluttes med fellesstart for begge kjønn søndag.