Green Cargo tar over fra 20. mars

Endelig bekreftet: Godstrafikken på Raumabanen er berget.

Tar over Green Cargo skal ta over godstrafikken på Raumabanen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Richard Nergaard

Nyheter

Som Rbnett meldte i midten av februar, skal svenske Green Cargo ta over godstransporten på Raumabanen, etter at Cargolink avslutter sin virksomhet.

Beslutningen ble bekreftet i dag.

Har startet forberedelsene

– Vi er glade over at vi så raskt har kunnet oppfylle ønsket i det norske markedet om å utvide virksomheten i Norge. Vi fokuserer nå på ekspansjonen, og forberedelsene har kommet raskt i gang, i stor grad takket være vår brede erfaring innen jernbanelogistikk, sier administrerende direktør i Green Cargo, Jan Kilström, i en pressemelding.

Ifølge meldingen utvider de virksomheten i Norge, deriblant Raumabanen, fra og med 20 mars. Hvorvidt det vil gå et godstog på Raumabanen mandag 21 mars, har imidlertid Rbnett ikke fått bekreftet.

Vil tenke internasjonalt

– Det er stor interesse for vårt tilbud, og vi har allerede sikret oss volumer slik at vi kan starte vår norske virksomhet med god frekvens. Neste skritt for oss er å utvikle effektive, pålitelige og internasjonale transporter fra Norge, fortsetter Jan Kilström.