Studentsamskipnaden i Molde har fått tilsagn om tilskudd til 76 studentboliger i statsbudsjettet for 2015. Boligene skal være ferdig til studiestart høsten 2016.

Dette skriver Helge Orten (H), Harald Tom Nesvik (Frp), Rigmor Andersen Eide (Krf) og Pål Farstad (V) i en pressemelding til Rbnett.

Storsatsing

– Samarbeidspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre har vedtatt å finansiere 2200 studentboliger i 2016. Det har aldri før vært bygget flere studentboliger, og nivået er over dobbelt så høyt som under forrige regjering. Tilgang på et sted å bo er viktig for å kunne studere. I et presset leiemarked med høye priser og få utleieboliger i forhold til behovet, er studentboliger særlig viktig.

I prosjekteringsfasen viste det seg at arkitekten fant rom for 13 enheter til. Studentsamskipnaden i Molde har derfor søkt om tilskudd til ytterligere 13 boenheter, slik at det totalt kan bygges 89 nye studentboliger ved Molde campus. Kunnskapsdepartementet gir nå tilsagn til 13 nye studentboliger slik at det for 2015 og 2016 er gitt tilskudd til totalt 89 studentboliger i Molde, forklarer kvartetten fra regjeringspartiene.

Derfor blir det slik

– Fordelingen til de enkelte studiestedene er gjort med bakgrunn i en helhetsvurdering hvor departementet blant annet har sett på dekningsgrad på studiestedet, antall internasjonale studenter og studentsamskipnadenes behov for studentboliger i forhold til dette. Videre er det også lagt vekt på forventede endringer i studentpopulasjonens størrelse og sammensetning, situasjonen på det private utleiemarkedet, tomgang, utviklingsplaner ved utdanningsinstitusjonen og realisering innen rimelig tid.

Offensiv utbygging

– Vi er glad for at Kunnskapsdepartementet har en offensiv strategi for utbygging av nye studentboliger og ser verdien av å utvikle Molde campus. At det er funnet rom for å innvilge tilleggssøknaden på 13 enheter i statsbudsjettet for 2016 betyr at 89 nye studentboliger er fullfinansiert og vil stå klar til studiestart i august 2016, sier Helge Orten (H).

– Nye studentboliger er viktig for utvikle Molde som et attraktivt studiested. At vi nå kan bidra til at byggetrinn 2 blir fullført vil bedre bosituasjonen for studentene ved høyskolen betydelig og gjøre det enklere å finne bolig. Et såpass stort byggeprosjekt bidrar også til kjærkommen byggeaktivitet i en ellers krevende tid, sier Harald Tom Nesvik (Frp).

Molde blir mer attraktiv

– Krf og Venstre har et godt samarbeid med regjeringen om utbygging av studentboliger. Sammen har vi lagt til rette for en rekordhøy satsing på bygging av studentboliger. Det er denne politikken vi ser resultatet av her i Molde. Dette vil gjøre hele regionen vår et enda mer attraktivt sted å studere, sier Rigmor Andersen Eide (Krf) og Pål Farstad (V).