Mens både Nordmøre og Sunnmøre hadde en liten nedgang i nybilsalget i januar, økte det med 12,6 prosent i Romsdal sammenliknet med samme måned i fjor.

I januar ble det registrert 116 nye personbiler i Romsdal, 13 flere enn samme måned i fjor, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

BMW fortsetter som markedsleder i vårt distrikt. I fjor toppet de lista så vidt foran Volkswagen. I januar befester BMW sin posisjon i toppen med 23 nyregistreringer, med Toyota som nummer to.

Hybrid og el

De to mest populære modellene i januar var Toyota Yaris og Volkswagen Golf. De representerer hver sin klasse som øker merkbart; Yaris med hybrid og Golf med sin populære elbil.

På 3. plass kommer minstemann fra BMW, som man kan få både som rein elbil og som hybrid. Den deler 3.-plassen med Nissans nye X-trail, en SUV med firehjulstrekk.

VW og Toyota

På landsbasis er VW Golf den suverent mest solgte bilmodellen i januar, fulgt av tre Toyota-modeller med RAV4 som den mest solgte. Den har nettopp kommet med en ny hybridmodell og kuttet ut diesel, og den lokale Toyota-forhandleren kan fortelle om lange bestillingslister på den nye hybrid-SUV-en. Tallene for utslipp viser at det går rette vegen med redusert utslipp.

Sjøl om det totalt sett er økning i antallet nyregistrerte biler i Romsdal i januar, er det ikke alle som har like god inngang på året. Blant de ti mest solgte merkene har Nissan, BMW og Ford den største framgangen i vårt distrikt, sammenliknet med samme måned i fjor.

Diesel fortsatt størst

Stadig færre kjøper dieselbil, men biler med dieselmotor er fremdeles den mest kjøpte med 38 prosent av markedet her i landet. Biler med bensinmotor har 26,6 prosent, hybridbiler 18,1 prosent og elbiler 17,3 prosent markedsandel i januar. Hybridbiler øker kraftig, mens andelen nyregistrerte elbiler litt tilbake i januar sammenliknet med 2015.

Biler med firehjulstrekk fortsetter å vinne terreng, og var i januar oppe i 41 prosent.