Styret ved Høgskolen i Molde har i dag vedtatt å fortsette dialogen med Kunnskapsdepartementet og vil sondere mot mulige fusjonspartnere. Dette skjer på bakgrunn av at kunnskapsministeren ikke ville støtte planene for en høgskoleallianse med Lillehammer og Volda.

- For HiMolde vil det måtte bety at man enten står alene eller inngår i en fusjon. Dette vil være et svært viktig veivalg som styret vil diskutere på den planlagte strategisamlingen 8.-9.mars, skriver direktør Gerd Marit Langøy etter fredagens styremøte.

- Styret er opptatt av hvordan man kan utvikle kompetansemiljøet i regionen, og hvilket veivalg som best realiserer et godt utdanningstilbud og forskning av høy kvalitet. For styret vil synspunkter fra studenter, ansatte, omgivelser og kunnskapsdepartementet være viktig å ha med seg inn i diskusjonen. Det er også viktig å avdekke hvilket mulighetsrom HiMolde faktisk har, skriver Langøy i pressemeldingen fra styret.

Styret ber nå om at ansatte og studenter involveres på en god måte, gjerne ved hjelp av informasjonsmøter, debattmøter og etterfølgende rådgivende spørreundersøkelse.