Tirsdag formiddag åpnet innovasjonslaben Protomore ved Molde Kunnskapspark.  Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, sto for den offisielle åpningen.

Hensikten med Protomore er å skape et innovativt miljø og en møteplass for utvikling av nye kommersielle idéer. I laben kan bedriftene jobbe med sine idéer fram til enkle og raske prototyper, som så kan prøves ut mot markedet.

- Ved bruk av blant annet Design Thinking- og Rapid Prototyping-metodikk skal bedrifter få en unik mulighet til å teste ut sine idéer og utvikle nye produkter. Protomore er utviklet i samarbeid med FoU-prosjektet TrollLABS ved NTNU, uttaler Hilde Aspås i ei pressemelding.

Til bruk for Høgskolen

Fokuset vil være på etablert industri, men prototypelaben vil også rette seg mot gründere i studentbedrifter, oppstartsbedrifter og inkubatorbedrifter. Høgskolen i Molde vil kunne bruke laben i undervisning.

Til åpninga tirsdag var det invitert ca. 50 personer; bedriftsledere fra iKubens 35 medlemsbedrifter, eiere, styre og samarbeidspartnere til iKuben og Molde Kunnskapspark med flere.

Statsministerbesøk

Statsminister Erna Solberg besøker prototypelaben 9. februar.

- Vi er selvsagt stolt over at statsministeren vil prioritere å besøke landets første industrielle prototypelab. Det er ikke overraskende at hun er opptatt av omstilling, og vi synes det er en ære at hun er interessert i å høre mer om våre planer for Protomore, sier Aspås i iKuben til hjemmesida.