Det var lang kø og god stemning foran kakebordet da samskipnadens direktør Knut Silseth inviterte til bursdagsfeiring.

- Bursdagsbarnet er i fin form, sa Silseth da han kort oppsummerte tilstanden til Studentsamskipnaden i Molde, omtrent på dagen førti år etter at den ble stiftet.

- Starten var meget enkel. På de årene som har gått er samskipnaden vokst til en ganske stor bedrift, med en omsetning på 40 millioner og 30 ansatte. Og vi har ingen planer om å stoppe med det. Vi har stor tro på framtiden, fortsatte Silseth.

Studentsamskipnaden driver en rekke forskjellig velferdstiltak for studentene, blant annet barnehage, studentboliger og helsetilbud. Og ikke minst kantinedrift.

- Selv om studentenes behov har endret seg og samskipnaden har endret seg med det, så har kantina hele tiden vært selve hjertet i samskipnadens virksomhet. Alle har et forhold til kantina, mener Silseth.

Studentsamskipnaden i Molde har nå flere store satsinger på gang. Arbeidet med å bygge 89 nye studentboliger er i full gang. En ny studentpub er åpnet. Silseth håper også at det etterhvert kan få bygget en flerbrukshall i tilknytning til høgskolen.

- Det er langt fram, vi er på tenkestadiet. Men vi håper vi i samarbeid med andre kan få det realisert.