Går ut mot «svovelimamer»

Stortingsrepresentant vil ha imamkurs for norsk samfunnsforståelse.
Nyheter

Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) mener at utspillet om at muslimer ikke bør gå i bursdagsselskaper tydeliggjør behov for kursing av imamer for bedre norsk samfunnsforståelse.

- Bør ikke si god jul

Innspillet kommer som en reaksjon på utspillene fra imam Abdikadir Mahamed Yussuf i Kristiansand til Fædrelandsvennen , om at muslimer ikke bør gratulere noen med dagen, gå i bursdagsselskap, eller si «god jul». Kapur sammenligner ham med en svovelpredikant.

– Svovelpredikanten er en klassisk skikkelse som skremmer med evig pine og advarer mot å henfalle til det som for folk flest er vanlige gleder i livet. Alle religioner har sine svovelpredikanter, skriver Kapur i en epost til NTB.

- Liten støtte blant folk flest

Han mener at det er viktig å motsi «svovelimamer», og legger til at de har liten støtte blant muslimer flest.

– Jeg vet at de fleste muslimer rister oppgitt med hodet ved slike uttalelser. Men når det er sagt, så er det viktig å motsi slike ytringer hver eneste gang, sier han.

- Bursdag er ikke vår religion

Yussuf er den øverste lederen i moskeen i Posebyen i Kristiansand, som er den største muslimske menigheten på Sørlandet. Han vil ikke forby muslimer å gå i bursdagsselskap, men oppfordrer dem til ikke å gjøre det.

– Jeg mener at bursdagen ikke er i vår religion. Det gjelder både barn og voksne, sa imam Abdikadir Mahamed Yussuf (49) til Fædrelandsvennen torsdag.