Høgskolen utvider søknadsfrist

Fortvilte arbeidsledige gråter på telefonen. - Nå tar vi grep og utvider fristen for å melde seg opp, sier rektor Hallgeir Gammelsæter.

Hallgeir Gammelsæter er rektor ved Høgskolen i Molde.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Rektor ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter,  forteller at de nå utvider søknadsfristen for dem vil melde seg opp som emnestudenter.

I ei pressemelding forteller han at flere fortvilte arbeidsledige har tatt kontakt med Høgskolen i Molde for å kunne melde seg opp som emnestudenter, men at svaret til nå har vært nei fordi fristen for lengst har gått ut.

- Nå tar vi grep og utvider fristen for å melde seg opp, sier rektor Hallgeir Gammelsæter.

Søknadsfristen gikk ut 15. desember, men utvides nå til 17. januar.

Utfordringer i arbeidsmarkedet

- Vi har merket en veldig stor pågang. Folk har grått på telefonen og vært veldig fortvilte, og vi vil med dette gjøre det vi kan for å hjelpe folk tilbake i arbeid gjennom å styrke kompetansen og kanskje bidra til at folk får flere ben å stå på i et trangt arbeidsmarked.

Mange av forelesningene ligger åpent og tilgjengelig ute på nettet via HiMoldeX. Det skal derfor være mulig å tilpasse mange av studiene på en måte som passer den enkelte på best mulig måte.

Ønsker å være en støttespiller i regionen

- Også på Romjulstreffet i Molde 29. desember traff vi mange som spurte om mulighetene for å ta enkeltemner hos oss. Vi er glade for at vi evner å snu oss og tilpasse oss endringene i arbeidsmarkedet. Vi skal være en støttespiller i regionen vår, forteller rektor Gammesæter.

- Vi håper at de som tidligere har fått avslag kan ta kontakt med oss på nytt.