Har snudd

Skulle Aukra være interessert, blir det en prosess med politisk behandling, folkemøter og kanskje folkeavstemning i Sandøy. Aukra har fått frist til i februar med å si ja eller nei til ønsket fra folket på Ona, Orten og Sandøya.

– Underskriftslistene ligger fortsatt i en skuff, vi har ikke tatt stilling til hva som skal skje. Det tar vi når vi vet om Aukra kommune ønsker ei utredning. Men det er til sjuende og sist kommunestyret i Sandøy som fatter den endelige beslutningen om hvor Ona, Orten og Sandøya skal høre til.

Nye møter

– Det er få ting vi har svar på, det er heller ikke så mye detaljert som er lagt på bordet. De fleste kommunene holder kortene tett til brystet. Det som synes klart er at Norddal og Stranda ikke blir med. Men prosessen pågår for fullt, sier Myklebust.

Mot Haram

Han vet det også på Sunnmøre er ei viss vegring mot å bli en del av storbyen. Sandøy-ordføreren mener det er viktig at Ålesund viser raushet om prosjektet skal lykkes.

– Det er Haram/Sandøy som ligger mitt hjerte nærmest. Men hva vil Haram? Det må avklares. Og så er det avhengig av at vi får Nordøyvegen på plass, innrømmer Myklebust.