Karoline Bjerkeli Grøvdal kåret til årets langdistanseløper 2015

Og Live Solheimdal vant Kondisgullskoen for unge under 20 år.

Dyktige romsdalinger Karoline Bjerkeli Grøvdal (t.h.) vant Kondisgullskoen 2015 for kvinnelige seniorer, mens Live Solheimdal vant i klassen for kvinner under 20 år. Her fra premieutdelingen til 10-kilometeren under Oslo maraton, hvor Karoline vant og Live kom på andreplass.  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Bjerkeli Grøvdal vinner med det seniorskoen for sjette gang. Hun har også vunnet skoen som landets beste juniorløper fire ganger, så dermed kan hun nå plassere sin tiende gullsko på hylla.

Klart best

Bakgrunnen for 2015-prisen er at hun var klart best av de norske langdistanseløperne med bronse fra EM terrengløp som et av høydepunkta fra fjoråret. Hennes 31.40 på 10 km i Sentrumsløpet er dessuten årets klart beste 10 km-tid i Europa.

På herresiden var det Sondre Nordstad Moen som ble tildelt Kondisgullskoen. I 2015 utmerka han seg særlig med sterke løp på halv- og helmaraton. I tillegg har han løpt fort på 10.000 meter.

Første til Live

Det er styret i «Kondis – norsk organisasjon for kondisjonsidrett» som står bak kåringen som også omfatter årets junior- og veteranløper.

Vinnere av Kondisgullskoen for unge under 20 år er Live Solheimdal og Jakob Ingebrigtsen. Begge vinner gullskoen før første gang.

I kåringen av landets beste seniorløpere legges det vekt på gode tider, mesterskapsprestasjoner og evnen til å holde et høyt nivå gjennom hele sesongen på distanser fra 5000 m og oppover. I juniorklassen er kriteriene de samme, men her teller distanser fra 3000 m og oppover, heter det i ei pressemelding fra Kondis.