Da Frode Meringdal var liten gutt, måtte de flytte fra gården på grunn av rasfare. Nå vil han tilbake – med denne spesielle hytta.  Og når Meringdal forlater flatbygdene på Hadeland og Østlandet og reiser «hjem» på besøk til bygda Meringdal ved Eikesdalsvatnet,  har det  gjerne vært til gjengrodde marker og stier.

Men nå bygger han en helt spesiell hytte ved gården han ble født på.

Supersalget

Hytta er nok mer spesiell enn den er stor, sier Frode Meringdal som nå bor i Nittedal nord for Oslo.  Her startet han blant annet firmaet Presens, som produserte sensorer til offshoreindustrien. For tre år siden kjøpte General Electric selskapet for om lag 250 millioner kroner.

Og en god del av salgssummen tilfalt Meringdal.  Mens 26 prosent av summen gikk til onkelen, Fred Kavli.

– Hytta er på ca. 140 kvadratmeter. Den har en spesiell utforming fordi den skal passe til terrenget, sier hyttebyggeren, som håper at hytta er ferdig til bruk til sommeren. Da har arbeidet pågått i et års tid.

I tillegg skal det bygges et naust helt nede ved vatnet.

Lokale byggere

Det er Eresfjord Byggelag som står for oppføringen av hytta som bygges i ubehandlet trevirke, aluminium, rustfritt stål, stein og glass.

– Det er en lang hytte med stor glassfront. Og når hytta er ferdig kan vi nyte en fantastisk utsikt mot fjella. Det er jo det som er det beste med Meringdal, sier hytteeieren, som håper at også sønnen hans skal bli like begeistret for omgivelsene som han sjøl er.

– Det er jo et stykke fra Nittedal til Meringdal, men jeg håper virkelig at vi får brukt hytta mye. Vi har en annen hytte på fjellet, men det blir litt spesielt å få bygge ei hytte som dette på hjemgården.

Meringdal-gården ble fraflyttet på midten av 60-tallet på grunn av rasfare.

På reisefot

Frode Meringdal flyttet sammen med familien bort fra Meringdal. Noen år seinere, femten år gammel, gikk turen videre til Tingvoll gymnas og derfra til NTH i Trondheim. Nå blir det altså nye turer tilbake til hjemtraktene. Når den spesielle hytta, som er tegnet av Vatne Arkitektkontor i Molde, står ferdig.