Strømbrudd på Gossen

Over 300 husstander ramma.
Nyheter

Istad anslår at omtrent 350 kunder ble berørt av strømbruddet som ramma øya torsdag ettermiddag. Det var husstander og andre bygninger i områdene Nyhamna og Sporsheim som mista strømmen, som følge av brudd i høyspentnettet i området Nyland- Riksfjord-Sporsheim- Rindarøya.

Da Rbnett var i kontakt med Istad klokka 16.50 lørdag ettermiddag hadde nesten halvparten av disse fått strømmen tilbake. De resterende kundene kunne forvente å få tilbake strømmen rett over klokka 17.00, opplyste Istad.

- Dette skyldes mest sannsynlig et linjebrudd nær en stasjon, og vi er i ferd med å rette opp i feilen, sier Ivar Skeid i Istad, og forsikret øyfolket om at julemiddagen vil kunne gjøres ferdig - men at en liten forsinkelse altså må påregnes.

Ved 17.30-tida kunne Istad opplyse at de aller fleste hadde fått strømmen tilbake - men ikke alle.

- De fleste kundene fikk strømmen tilbake kl. 17:30, unntatt på Vassdal-Juvik-Sæter og Sætervik, skriver Istad i en pressemelding. Feilsøking etter problemet pågår.

Klokka 19.00 hadde imidlertid alle fått tilbake strømmen. Det kunne likevel forekomme kortvarige utkoblinger under reparasjonsarbeidet, opplyser Istad.