Mens Sunnmørsposten på lederplass skriver at det ville ha vært en sensasjon om ikke Ålesund ble valgt som administrasjonssted for politiet, er det tid for sjølransaking i Tidens Krav.

Sunnmørsposten mener at alle åpenbare politifaglige og logiske argumenter pekte på Ålesund - akkurat som at Ålesund var eneste alternativ for 110-sentralen og AMK-sentralen.

Beredskapsdepartement

I Kristiansund har Høyre-veteranen Dagfinn Ripnes nå tatt til orde for et slags beredskapsdepartement for Nordmøre. Han er lite fornøyd med hvordan dagens regjering har behandlet fogderiet. Nordmøre har tapt både kampen om fellessjukehuset og kampen om politiadministrasjonen.

- Nå må denne regjeringen innse galskapen i dette, at Nordmøre er en region med de samme behovene som alle andre. Ære være flertallet i fylkesutvalget som ser dette, men dessverre har det ikke noen praktisk betydning, sier Ripnes til Tidens Krav (krever innlogging).

- Vi har vært dannet

Høyrepolitikeren mener "noen politikerne i sentrale posisjoner lenger sør i fylket" har vært friskere enn de på Nordmøre.

- De er villig til å gå lenger enn den dannede framgangsmåten vi har valgt. Nå må det kjøres for fulle seil. Vi må bli tøffere og hardere. Ikke minst må vi vise at det har konsekvenser hvis man fortsetter å svikte oss, sier Ripnes i intervjuet med Tidens Krav.

Ripnes får støtte på lederplass i samme avis. Under tittelen "Hva nå, Nordmøre" støtter avisa ideen om et beredskapsdepartement.

Krever plan for 2.000 nye arbeidsplasser Kom vekst krever plan for nye, statlige arbeidsplasser på Nordmøre.

Ryggen mot veggen

"Sett fra sidelinjen er det vårt inntrykk at Nordmøre lider under mangelfull «utenrikspolitisk» beredskap. Det gjelder både trusler og muligheter. At statlige arbeidsplasser har en tendens til å havne alle andre steder enn på Nordmøre, vitner om dårlig radar og svakt nettverk for å snappe opp nye muligheter. Stadige fakkeltog og rasende høringsuttalelser vitner også om at man til stadighet håndterer trusler med ryggen mot veggen, i stedet for å være proaktive og gripe fatt i dem på et stadium der de fortsatt kan bekjempes.", skriver Tidens Krav på lederplass.

- Får som fortjent

Avisa mener at "for mye av det politiske fotarbeidet de siste årene har båret preg av naivitet og skippertaksmentalitet, og da får man som fortjent når man taper."