Det sier Sylvi Listhaug, ny innvandrings- og inkluderingsministeren, til Romsdals Budstikke få timer etter at hun ble presentert av statsminister Erna Solberg som Norges første innvandrings- og inkluderingsminister utafor Slottet i Oslo.

Sylvi Listhaug (38) vet hva som ventes av henne når hun tar fatt på oppgaven som innvandrings- og inkluderingsminister.

– Den store tilstrømmingen av asylsøkere til Norge setter velferdsordningene under press. Fortsetter tilstrømmingen slik som i høst, vil det ikke være bærekraftig, sier Sylvi Listhaug.

– Hva blir din viktigste oppgave som innvandrings- og inkluderingsminister?

– Det blir å stramme inn slik at vi får ned tilstrømmingen til Norge. Vi har et bredt forlik i Stortinget om dette, og virkemidlene harmonerer godt med Fremskrittspartiets innvandringspolitikk, sier Listhaug til Romsdals Budstikke.

Det nye departementet til Listhaug holder til i Nydalen i Oslo – i det samme kontorkomplekset som Justisdepartementet.

Sylvi Listhaug får også ansvaret for å integrere personene som får innvilget oppholdstillatelse i Norge, best mulig i lokalsamfunnene.

– Det må stilles klarere krav til flyktningene. De må lære seg norsk, de må komme i jobb og de må betale skatt. Som sagt: Velferdsordningene i Norge er under press, forklarer statsråden.

– Hvor raskt får vi se effekten av en strammere innvandringspolitikk?

– Jeg må ha litt tid til å sette meg inn i problemstillingene. Nå i vintermånedene er tilstrømmingen til Norge mindre enn den var i høst. På våren ventes tilstrømmingen å øke. Det har også sammenheng med internasjonale forhold, og vi må ha et samarbeid med EU for å klare å begrense tilstrømmingen av asylsøkere til Norge, sier Sylvi Listhaug.