Fylkestinget vil vente til april med å ta stilling til innspillet fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om en tidsbegrenset prøveordning med bomfritt rundt Tresfjorden.

Saka kom opp helt på tampen av møtet i fylkesutvalget mandag kveld. Innstillingen fra fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik gikk ut på å¨ utsette saka for å få utredet de økonomiske konsekvensene for fylkeskommunen, som er garantist for et lån på 868 millioner kroner.

Utspillet fra Samferdselsdepartementet kom svært overraskende på fylkeskommunen, og det var ikke tema da statsminister Erna Solberg åpnet Tresfjordbrua i oktober.

I fylkesutvalget var det ingen som tok ordet da saka kom opp.

I Tresfjord og bygdene rundt Tresfjorden har den derimot skapt stort engasjement. Mens Tresfjord bygdelag omfavnet forslaget og syntes det var veldig bra, har andre som bor nær den tidligere så sterkt trafikkerte vegen protestert kraftig og understreket at dagens ordning fungerer godt.

Her er det også blitt pekt på at det ville være mye mer rettferdig om folk på Vågstranda slapp bompenger.

Nå blir alt som før, i alle fall fram til sommeren. Utfallet av behandlinga i fylkestinget i april var det ingen som ville spå noe om mandag kveld.