Kulturpris til Rauma spelemannslag

Rauma kommunes kulturpris for 2015 tildeles Rauma spelemannslag.

Prisvinner: Rauma spelemannslag.  Foto: Ottar Rydjord

Nyheter

Dette ble enstemmig vedtatt i Rauma formannskap, som er jury for prisen, heter det i en pressemelding fra Rauma kommune.

Rauma spelemannslag er en viktig kulturinstitusjon i kommunen og bidrar til å ta vare folkemusikken. De er en viktig kulturbærer i Indre Romsdal, og har medlemmer fra hele kommunen.

Gruppa som har 11 faste medlemmer holder et veldig høyt aktivitetsnivå.  I tillegg til å ha både egne arrangement og å delta på en lang rekke lokale tilstelninger, har spelemannslaget turnert i Norge samt hatt spilleoppdrag i Sverige, Danmark og Amerika. Til og med Dronning Elisabeth og flere norske konger har hatt gleden av å høre på Rauma spelemannslag.

Spelemannslaget hadde i år 50 årsjubileum og gjennom alle disse årene har de skapt trivsel og glede i hele kommunen. De stiller villig opp på mange arrangementer og samler folk fra hele Rauma. Et enstemmig formannskap var enig om at spelemannslaget er en verdig vinner av denne høythengende prisen.

Vinneren vil under et eget arrangement bli tildelt 20 000 i prispenger og mottar et spesiallagd kunstverk, heter det i pressemeldingen.