Tingvollost i verdenstoppen

Fire oster fra Tingvollost premiert i World Cheese Awards.

Fornøyd: Meieribestyrer Egil Smith-Meyer i Tingvollost kan igjen melde om resultater i verdenstoppen for bedriftens oster. Bildet er tatt tidligere.  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Kvitmuggosten Mild Mester fra gårdsmeieriet Tingvollost vant i helga en av de mest prestisjefylte prisene under årets World Cheese Awards i Storbritannia, opplyser Tingvollost i en pressemelding.

Blant rekordmange 2.727 oster fra hele verden, ble nemlig Mild Mester hedret med Super Gold sin kategori, og ble dermed plukket ut som en av 62 kandidater til tittelen verdens beste ost.

Medaljer

Kåringen fant sted i helga under BBC Good Food Show i Birmingham, Storbritannia.

Ved hjelp av 250 eksperter fra hele verden, ble verdens beste oster premiert for 26. året på rad.

Årets eneste norske deltaker, Tingvollost, hentet like godt med seg fire medaljer i konkurransen.

Foruten Super Gold til Mild Mester, mottok Kraftkar sølvmedalje og de to ostene Edel Frue og Vismann fikk begge bronse.

- Utrolig

- En helt utrolig prestasjon av oss. Her konkurrerer vi mot verdens beste oster, hvorav mange har eksistert i generasjoner, sier meieribestyrer Egil Smith-Meyer i familiebedriften Tingvollost.

Gårdsmeieriet på Tingvoll ble etablert i 2003 og har de siste årene utmerket seg med en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine oster.

I 2011 vant de sågar gullmedalje under World Cheese Awards for blåmuggosten Kraftkar, foran mer anerkjente oster som Roquefort og Stilton.

- Årets medaljer viser igjen at det går an å lage kvalitetsoster også i Norge. Det  gror godt blant norske produsenter og vi tror flere kunne hevdet seg i World CheeseAwards, uttaler Smith-Meyer.

Prisen for verdens beste ost gikk i år til Gryère AOP Premier Cru fra Sveits.