Handlekraftige morgenfugler

Folk var slett ikke handlingslammet selv om det var søkkvått, bekmørkt og klokka bare var 07. Mange sto i kø for å gjøre et «Black Friday-varp».
Nyheter

Det var slett ikke fristende å luske seg opp av senga i sekstida, men er det Black Friday så er det Black Friday. Årets største shoppingdag i USA har smittet over for fullt til Norge.

Og det kan fort bli «blakk fredag», for pengene sitter løst og tilbudene er mange og gode.

Folk stormet inn på Roseby klokka 06.55, og Rbnetts utsendte ga klampen i bånn mot Elkjøp for å sjekke køtendensene der. Da porten ble heist opp var det en kø på rundt 25 meter av handlelystne morgenfugler.

- Black Friday begynner å ta helt av. Det er en av årets største handledager. Det er ramme rundt salget som gjør at folk opplever det som artig. Det er noe kundene gleder seg til, og de som er tidlig ute kan gjøre noen skikkelige kupp. For øvrig har vi hatt Black Friday-salg hele uka, sier varehussjef Øystein Haugan.

På Elkjøp var det først og fremst kø for å sikre seg iPhone 6 til 4995 kroner og en avansert 60 tommers UHD-tv til 9995 kroner. Mange kjøpte også LED-tv (42 tommer) til 1995 kroner.

- Det er tidlig på’n, men å få en så flott tv for under 2000 kroner er vel verdt bryderiet. Jeg fikk et oppdrag og utførte det, sier Kjell Magne Solheim. Bekary Musa kjøpte akkurat samme tv. – Fantastisk billig, sier han. 

Også på Roseby, Molde Storsenter og MoldeTorget var det mange handlelystne innom allerede fra klokka sju. Der fordelte køen seg jevnere utover de mange butikkene, slik at det var godt med plass og ikke så lang ventetid for å betale.