Træff er tilbake i 2. divisjon på første forsøk. Søndagens kamp ble spennende og det måtte ekstraomganger til før Træff-jentene kunne slippe jubelen løs. Det sto nemlig 1-1 ved full tid. Samme resultat som da Træff møtte Herd i Ålesund.

Da Solrun Berg Sæther i første ekstraomgang satte ballen i mål håpet mange av de 150 på tribunen at dette skulle bli seiersmålet. Og slik ble det.

Fra håndball til fotball

Træff-keeper Aud Ingrid Silseth spilte en avgjørende rolle i kampen. Den allsidige keeperen kom rett fra Trondheim og håndballkamper for MHK, til den viktige opprykkskampen på Reknesbanen.

Aud Ingrid både startet og avsluttet andre ekstraomgang med superredninger. Hun holdt målet rent og bidro derfor til at novembersøndagen ble super for de hvite og grønne Træff-jentene.

Herd scoret først

Det var Herd som tok ledelsen etter scoring av Camilla Smith Nielsen etter 19 minutters spill i første ordinære omgang. 10 minutter senere utlignet Jenny Flatmo for hjemmelaget.

Stillingen sto seg til pause. Når det ikke kom scoringer i andre omgang måtte altså kampen avgjøres med ekstraomganger. Arnt Ove Strande, som har trent Træff siden 1998, har ikke rukket å tenke så mye på neste sesong, men sier at det frister å gyve løs på nok en Træff-sesong.

– Målet neste sesong må i så fall bli å stabilisere laget i divisjonen, sier en glad og lettet trener etter at opprykket ble sikret i flomlyset søndag kveld.