Aktor Merethe Falkevik la ned påstand om to års fengsel for nordmøringen som står tiltalt for blant annet å ha hatt sex med jenter på 15 år. Han betalte med vodka.

- Altfor strengt, mente forsvarer Geir Kvande som vil ha sin klient frikjent for å det alvorligste tiltalepunktet om seksuell omgang med jenter under 16 år.

Det er NRK Møre og Romsdal som melder dette.

Aktor mente at nordmøringen, som er i 20-åra, burde vært mer aktsom og sjekket bedre hvor gamle jentene var. Han hadde seksuell omgang med sju jenter mot at han skulle betale dem - enten i form av penger eller brennevin. Tre av jentene var 15 år da mannen hadde seksuell omgang med dem. Summene han tilbød varierte fra 6000 til 20.000 kroner. Han betalte imidlertid ikke penger til noen av jentene.

Forholdene mannen er tiltalt for har skjedd både i Romsdal, på Nordmøre, Romsdal og i Oslo.

Forsvareren mente at mannen kan dømmes for sexkjøp av jenter under 18 år, og tre tilfeller av uanstendig adferd. Han antydet at passende straff kunne være en bot eller en måneds betinget fengsel.

Bistandsadvokat Lill Ingrid Skogrand Snekvik la ned krav erstatning til de tre jentene som var under 16 år. Hun mener det er bevist i retten at de fornærmede har fått psykiske belastninger. Hun mente jentene burde få mellom 45.000 og 100.000 kroner.

Mannen ble varetektsfengslet da han ble pågrepet i fjor. Han sa i retten at han angret på det han hadde gjort og at dette ikke var representatvivt for den mannen han er i dag.

Dom i saken kommer i Nordmøre tingrett fredag.