En nordmøring i 20-åra møtte mandag i Nordmøre tingrett for å svare på en rekke alvorlige tiltalepunkter. Han skal ha hatt seksuell omgang med sju jenter mot at han skulle betale dem - enten i form av penger eller brennevin. Summene varierte fra 6000 til 20.000 kroner.

Ingen av jentene har fått penger av ham. Tre av jentene var 15 år, mens en av jentene hadde fylt 16. De tre andre var ikke under 18 år da nordmøringen hadde seksuell omgang med dem.

Fire andre jenter har fått meldinger fra mannen på Facebook der han har tilbudt dem penger mot å ha seksuell kontakt med ham. Han lovet dem mellom 1500 og 10.000 kroner.

Slo alarm

Det var barneverntjenesten i Molde som slo alarm da de fikk vite av tre jenter at mannen skulle ha gitt dem vodka i bytte med seksuelle tjenester. Dette skjedde mens jentene var under 16 år.

Tidens Krav (krever innlogging) skriver mandag at mannen i tingretten nektet straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med noen under 16 år, da han ikke visste at de var så unge. Han erkjente imidlertid de faktiske forholdene.

Mannen har et kjent ansikt gjennom mediaomtale og han skjulte ansiktet med en bøff da han møtte jentene. Noen ganger brukte han også solbriller, skriver Tidens Krav.

Pågrepet og fengslet i 2014

Mannen ble fengslet i fire uker da han ble pågrepet i fjor. Forholdene han er tiltalt for har skjedd i både Romsdal, på Sunnmøre, Nordmøre og i Oslo.

Bistandsadvokat Lill Ingrid Skogrann Snekvik sa på rettssakens første dag at hun ville kreve erstatning til tre av jentene. Aktor er politiadvokat Merete Falkevik, mens Geir Kvande er forsvarer for nordmøringen.