Festdag på brua

Begeistringen var til å ta og føle på da Tresfjordbrua ble offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg lørdag.
Nyheter

- Dette er blitt ei veldig flott bru, smiler Kolbjørn Misfjord. Han hadde pyntet sykkelen med flagg og tok turen over brua før trafikken ble satt på.

Arrangørene hadde håpet på 1000 publikummere, sluttellingen viste nesten det dobbelte. Bussene gikk i skytteltrafikk, mange kom på sykkel. Etter at åpningen var over, kom det en lang kortesje med veteranbiler over brua, med kurs for Vikebukt. Der var det lokalt arrangement for alle, og bygdefolket hadde leid inn et tog som fraktet folk fram og tilbake over brua.

Statsminister Erna Solberg var i strålende humør da hun ankom, og det var mange som ville hilse på henne. Hun roste de som hadde tatt initiativet til dette prosjektet, og sa at Tresfjordbrua/Vågsdtrandstunnelen sammen med Møreaksen vil binde sammen Romsdal og Sunnmøre til en sterk arbeidsmarkedsregion.

Direktør Lars Aksnes fra Vegdirektoratet oppfordret folk til å kjøre forsiktig og bruke bilbelte. Ulykketallet på vegene går ned, dødstallene i trafikken er nå de laveste på 50 år. Nye vegprosjekter som dette vil gjøre det enda tryggere på vegen, sa Aksnes.

Etter åpningnen av brua var det fest på Gjermundnes. Elever fra Rauma videregående skole sto for serveringen, som var helt perfekt. En rekke taler hørte med, her var det mange som skulle takkes. Men alt har en bakside. Bompengene som skal betales inn, kommer opp i over en milliard kroner, får vi opplyst. Og klokka 13:30 begynte det å blinke i de fire bomstasjonene. Om 15 år skal alt være betalt.