Her er Moldes nye radarpar

Torgeir Dahl (H) forsetter som ordfører i Molde - med Sidsel Rykhus (Ap) ved sin side.

Sidsel Rykhus og Torgeir Dahl i Moldes blå-røde samarbeid  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

– Moldes befolkning har talt: Du er fortsatt ønsket som ordfører, Torgeir. Ingen annen politiker fikk så mange personstemmer som deg. Du har vist deg som en dyktig og klok politiker, innledet Høyres gruppeleder Gerd Marit Langøy da hun la fram forslaget fra posisjonen.

Uten MDG

Tross forslag om å inkludere MDG i formannskapet fra SV, stemte alle for følgende nye formannskap med elleve medlemmer:

Høyre (5): Torgeir Dahl, Gerd Marit Langøy, Britt Janne Tennøy, Geir Blakstad og Kirsti Hoemsnes.

Ap (2): Frank Ove Sæther og Sidsel Rykhus.

SV (1): Kim Thoresen-Vestre

Borgerlisten (1): Terje Tovan

KrF (1): Hallgeir Ringstad

V (1): Frøydis Austigard (1)

Sp (1): Gerda Tolaas.

Stemte blankt

Ingen motkandidater til ordfører og varaordfører ble foreslått. Før den skriftlige avstemningen sa Dahl at det var noe uvanlig å stemme blankt ved slike valg.

Resultatet ble 33 mot 14 blanke stemmer til den nye lederduoen.

Borgerlistens Terje Tovan oppsummerte det slik:

– De fjorten blanke stemmene er et tydelig tegn på misnøye med det antidemokratiske styresettet det nå er lagt opp til. Det bør kommunen ta til seg, sier han.

Dobbelt Høyre

Valgets suverene vinner fikk lederen i begge de viktigste utvalgene i Molde.

Geir Blakstad (H) fortsetter som leder av Drift og forvaltningsutvalget. Roar Beck (H), vara i Plan- og utviklingsutvalget, blir leder for dette utvalget.

Leder av kontrollutvalget ble Marit Seljeseth Stokke (BL).

******

NB: RB presiserer om ordførervalg i Molde

I denne saka står et sitat fra ordføreren ute av kontekst. Ordfører Torgeir Dahl, som ble valgt uten motkandidater, mener inntrykket som etterlates er at han oppfordret kommunestyret til å støtte ham selv, og at det ikke er riktig. Romsdals Budstikke ser at det vi skrev kan misforstås dit, og vi beklager det.

Dette er det Dahl sa da han skulle forklare kommunestyret stemmereglene for ordførervalg i forhold til andre saker som behandles :

– Her kan man for det første kreve skriftlig valg, og det er ikke uvanlig. Og når det gjelder denne typen voteringer så kan man også stemme blankt - hvis man ønsker på en eller annen måte å markere noe. Så i disse valgene kan man stemme blankt. Det er ganske uvanlig, men her har man altså muligheten til det, sa Dahl.