I en konseptvalgutredning sendt til Olje- og energidepartementet anbefaler Statnett å styrke kraftforsyningen til Nyhamna gjennom flere trinn (se egen sak).

Dagens løsning er sårbar

Både Shell og Organisasjonen Norsk olje og gass har flere ganger gitt tydelig uttrykk for at det haster med å få på plass en løsning for Nyhamna. Seinest torsdag formiddag skriver kommunikasjonssjef for drift og prosjekt i Shell, Kitty Eide, følgende til Romsdals Budstikke:

Den beste løsningen?

Selv mener Statnett at de med anbefalingen om bygging av linje mellom Isfjorden og Fræna nå anbefaler løsningen som hurtigst bedrer leveringspåliteligheten til Nyhamna.

– Vi har i dag mottatt et eksemplar av KVU-rapporten som Statnett har utarbeidet. Shell har sammen med Gassco gitt bidrag og innspill i forbindelse med KVU-prosessen. Vi vil nå nøye lese gjennom KVU-rapporten.

Omfattende og kostbart

Olje- og energidepartementet skal nå gjennomføre en høring på Statnetts anbefalinger før de selv kommer med en uttalelse. Endelig beslutning på kraftløsning for Nyhamna er forventet å komme om cirka to år.

Prisen på en ny kraftløsning vil komme på cirka 1,75 milliarder kroner.