Neerland: – Kunne ikke si nei til dette

Øystein Neerland erstatter Tarje Nordstrand Jacobsen fra 1. desember.

Direktørskifte Fra onsdagens pressekonferanse på Aker Stadion.  Foto: Kjell Langmyren

Nyheter

Regionsdirektør Øystein Neerland går fra verktøy til fotball. Han slutter i Tools AS og starter i ny jobb som administrerende direktør for Molde Fotball AS.

Det skriver Tools i en pressemelding onsdag klokka 12.59.

– Kan ikke si nei

– Jeg trives særdeles godt i Tools, så det er ikke slik at jeg har lyst til å slutte. Men samtidig har jeg en enorm fascinasjon for fotball, og dette er et veldig spennende jobbtilbud som jeg rett og slett ikke kan si nei til, sier Øystein Neerland i pressemeldingen.


Her er den nye MFK-direktøren

Øystein Neerland overtar som MFK-sjef etter Tarje Nordstrand Jacobsen

Neerland har spilt 236 kamper for Molde, og ble i 1991 klubbens toppscorer i Tippeligaen. De siste fire årene har han vært styreleder i Molde Fotballklubb.

Lidenskap for fotball

– Jeg er veldig glad i fotball. På grunn av lidenskapen for sporten og klubben Molde kan jeg ikke la denne sjansen gå fra meg. Som fotballeder er det noe fascinerende med de direkte resultattilbakemeldingene du får ute på gresset hver søndag kveld, forteller Neerland.

Han starter i sin nye jobb som administrerende direktør i Molde Fotball AS 1. desember 2015.

– I utgangspunktet har jeg permisjon fra TOOLS i ett år, så får vi se hvordan situasjonen er når det året er omme, sier Øystein Neerland.

Flytter til Bergen

Dermed forlater Tarje Nordstrand Jacobsen MFK etter ti år i jobben som administrerende direktør. Den tidligere fotballspilleren slutter fordi han skal flytte med familien til Bergen. Dette meddelte han klubbens styre allerede for 12 måneder siden.

MFK har dermed hatt god tid på å få klar en erstatter, men styreleder i Molde Fotball AS, Leif-Arne Langøy, sa på pressekonferansen at Øystein Neerland hele tiden hadde vært førstevalget.

– Tarje har nedlagt en formidabel innsats for Molde Fotballklubb. Vi beklager derfor at han har meddelt at han flytter og fratrer sin stilling. Imidlertid er vi særdeles godt fornøyd med at vi lykkes med å få Neerland til å ta over, sa Langøy.