Michelle Obama hyllet ektemannen

Charlotte (NTB-AFP-Reuters): – Barack Obama har selv virkeliggjort den amerikanske drømmen, sa presidentens kone Michelle i sin tale på Det demokratiske partiets landsmøte.
Utenriks

Hun la vekt på at både Barack og hun selv ble oppdratt i familier som ikke var spesielt velstående, og at de kjenner godt til problemer som vanlige folk i USA sliter med.


– Barack kjenner den amerikanske drømmen fordi han har virkeliggjort den. Og han ønsker at alle i dette landet skal ha den samme muligheten, uansett hvem vi er, hvor vi kommer fra, hvordan vi ser ut eller hvem vi elsker, sa Michelle Obama.


Hun nevnte ikke presidentens rival Mitt Romney ved navn, men beskrivelsen av Obamas oppvekst i enkle kår sto i sterk kontrast til Romneys liv som forretningsmann og mangemillionær.


– Barack og jeg ble oppdratt i familier som ikke hadde mye penger eller materiell velstand, men som ga oss noe langt viktigere: Ubetingede kjærlighet, oppofrelse og muligheten til å dra steder de aldri selv hadde forestilt seg, sa presidentfruen.