Sluttprosedyre i Floyd-rettssaken ventet neste uke

Rettssaken mot politimannen som er tiltalt for drapet på George Floyd, går mot slutten. Sluttprosedyre er ventet neste mandag.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin (t.h.) risikerer en lang fengselsstraff dersom han blir funnet skyldig i drapet på George Floyd i mai i fjor. Her er han sammen med forsvareren Eric Nelson (t.v.) i retten. Foto: AP / NTB  

Utenriks

Derek Chauvins forsvarer Eric Nelson ba mandag dommeren om å isolere juryen i saken, etter at politiet i Minneapolis skjøt og såret en 20 år gammel mann som flyktet i en bil. Bilen kolliderte kort tid etter og mannen døde.

Hendelsen utløste natt til mandag demonstrasjoner i Minneapolis, og Nelson argumenterte med at dette kunne påvirke jurymedlemmene i Chauvins disfavør dersom de ikke ble isolert.

Aktor var ikke enig, og dommer Peter Cahill avslo begjæringen. Juryen vil først bli sendt på bakrommet når aktor og forsvarer har holdt sine sluttinnlegg, noe som ifølge ham trolig vil skje neste mandag.

45 år gamle Chauvin, som er hvit, risikerer en lang fengselsstraff dersom han blir funnet skyldig i å ha drept afroamerikanske George Floyd under en pågripelse i mai i fjor.

Floyd ble bekreftet død ved ankomst på sykehus etter at Chauvin presset kneet sitt mot Floyds nakke i ni og et halvt minutt.

Dødsfallet utløste Black Lives Matter-demonstrasjoner og opptøyer over store deler av USA.

(©NTB)