Høyere britisk ledighet på tampen av koronaåret

Arbeidsledigheten i Storbritannia gikk opp på slutten av fjoråret og landet på 5,1 prosent i siste kvartal.

Statsminister Boris Johnson gikk mandag ut med planer for en gradvis gjenåpning av samfunnet, inkludert åpning av engelske skoler. Nedstengingen har gått hardt ut over økonomien og ført til økt arbeidsledighet. Arkivfoto: Jack Hill / AP / NTB 

Utenriks

Ledigheten var dermed 1,3 prosentpoeng høyere enn i samme periode året før og 0,4 prosent høyere enn i det foregående kvartalet, opplyser statistikkbyrået ONS.

Analytikere tror ledigheten vil stige markant når dagens permitteringsordning avsluttes, trolig allerede i april. For tiden dekker staten mesteparten av lønnen til millioner av ansatte i privat sektor.

Finansminister Rishi Sunak har antydet at det kan komme mer sysselsettingsstøtte i månedene som kommer.

(©NTB)