Trump holder høyt tempo i innspurten av valgkampen

I innspurten av valgkampen holder Donald Trump et høyere tempo enn Joe Biden, som understreker hvor viktig det er å overholde smittevernregler.

Presidentkandidat Joe Biden understreker at han ikke vil gjennomføre valgkamparrangementer som kan bidra til spredning av koronasmitte. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB 

Utenriks

Trump planlegger opptil fem folkemøter per dag den siste uken før valget, skriver CBS News. Så langt har han på det meste gjennomført tre per dag.

– Som president kan du ikke ta fridager. Du må jobbe, sa Trump mandag.

Han har kritisert og latterliggjort Biden for å ta pauser fra valgkampen og unngå folkemengder. Men Biden understreker betydningen av smittevernregler for å unngå spredning av koronasmitte.

Biden sa mandag at Demokratene ikke vil gjennomføre supersprederarrangementer – og kom dermed med et stikk til Trump, som selv ble smittet i etterkant av et arrangement i Det hvite hus.

Trump skal tirsdag etter planen besøke tre delstater: Michigan, Wisconsin og Nebraska. Dagen etter går ferden videre til Arizona og Nevada.

Delstaten Georgia får tirsdag besøk av Biden, mens tidligere president Barack Obama drar til den viktige vippestaten Florida for å overbevise velgerne der om å stemme demokratisk. Også Biden drar til Florida senere i uken.


(©NTB)