Tre pågrepet etter at søskenpar ble forlatt i Aarhus

Dansk politi har pågrepet tre personer etter at søskenpar, trolig av afghansk opprinnelse, ble funnet forlatt i en travel handlegate i Aarhus lørdag.

Dansk politi har pågrepet én person og tatt to andre inn til avhør i forbindelse med at et søskenpar ble funnet forlatt på en gate i Aarhus i Danmark. Foto: Østjyllands Politi / NTB scanpix 

Utenriks

Det er ikke kjent hvilken tilknytning de tre har til søskenparet eller hva de eventuelt vil bli siktet for. Én person er pågrepet, mens de to øvrige er «administrativt frihetsberøvet for å sikre deres identitet», heter det fra politiet i Østjylland mandag formiddag.

– Gjennom etterforskning fant vi fram til noen personer som kan ha en relasjon til barna. Nå skal de videre avhørene og undersøkelsene gjøre oss klokere på hvordan barna endte på gaten i Aarhus, sier politiinspektør Michael Kjeldgaard til DR.

Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av en sportsvogn der det satt en rundt ett år gammel jente.

Politiet antok først at barna var østeuropeiske, men mener nå å kunne fastslå at de snakker dari og er av afghansk opprinnelse.

De to barna ble oppdaget av en person som fattet mistanke. Etter først å ha ventet sammen med dem i en halvtime, kontaktet vedkommende politiet.

Politiet lette etter barnas foreldre i butikker og restauranter i området, men uten hell. Overvåkingskamera i området ble også undersøkt, i håp om å avdekke hvem som fulgte barna inn i Park allé og etterlot dem der.

(©NTB)