To skutt og drept på Pearl Harbor-basen på Hawaii

To menn ble drept da en gast i den amerikanske marinen åpnet ild på marinebasen i Pearl Harbor på Hawaii. En tredje mann ble såret.

Trafikken sto utenfor hovedportene til Pearl Harbor Naval shipyard etter skytingen ved Pearl Harbor i Honolulu på Hawaii. Basen er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten og ble stengt som følge av skytingen. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix 

Sikkerhetsbemanning utenfor hovedportene til Pearl Harbor Naval Shipyard etter skytingen ved Pearl Harbor i Honolulu på Hawaii. Basen er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten og ble sperret av som følge av drapene. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix 

Trafikken sto utenfor hovedportene til Pearl Harbor Naval shipyard etter skytingen ved Pearl Harbor i Honolulu på Hawaii. Basen er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten. Foto: Caleb Jones / AP / NTB scanpix 

Utenriks

Gjerningsmannen tok sitt eget liv etter å ha skutt de tre sivilpersonene, opplyser det amerikanske forsvaret. Tilstanden til den sårede oppgis å være stabil.

Motivet bak skytingen er ikke kjent. Marinegasten åpnet ild inne på Pearl Harbor Naval Shipyard, ett verft på Pearl Harbor-basen, som er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten. Området ble stengt av da meldingene om skytingen kom ved 14.30-tiden lokal tid onsdag.

De ansatte ble varslet over høyttaleranlegget på basen og bedt om å søke dekning.

Drapene på Pearl Harbor-basen skjedde få dager før markringen av at det er 78 år siden japanernes bombing av basen. Angrepet 7. desember 1941 bidro til at USA ble med i andre verdenskrig.
(©NTB)