Al-Qaida-leder oppfordrer til nye angrep mot Vesten

Al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri kommer med nye oppfordringer til angrep mot Vesten og Israel. Oppfordringen kom på 18-årsdagen for 11. september-angrepet.

Dette bildet fra 2004 er ett av få bilder som finnes av al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri. Onsdag, på 18-årsdagen for 11. september-angrepene, kom han med nye oppfordringer til angrep mot Vesten. Foto: AP / NTB scanpix 

Utenriks

I et videoopptak som ble lagt ut på en av al-Qaidas nettsider onsdag, ber Zawahri alle muslimer om å bruke alle metoder for å angripe mål i Vesten.

– Mine mujahid-brødre i Palestina og i resten av den muslimske verden. Interessene til Israel og dets amerikanske, britiske, franske, russiske og europeiske allierte er spredt over hele verden. Så akkurat slik som de konspirerer og slutter seg til styrker mot oss, må vi jage dem overalt på tider og steder vi velger selv. Vær oppfinnsomme og kreative i metodene dere velger, sier al-Qaida-lederen.

Videre oppfordrer han jihadister til å angripe vestlige styrker som er utplasser over hele verden, fortrinnsvis i den muslimske verden.

– Angrip dem som en gjengjeldelse for deres kriminelle handlinger i Palestina og deres støtte til Israel, sier han.

Egypteren Zawahri ble utnevnt til leder av terrornettverket etter at Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialagenter i 2011. Det antas at han skjuler seg i de klanstyrte områdene av det nordvestre Pakistan som grenser til Afghanistan.

I onsdagens opptak fortsatte Zawahri med å hylle 11. september-angrepene, som krevde nesten 3.000 menneskeliv.

(©NTB)