Bill Gates roser framgang i kampen for bedre helse i u-land

Stiftelsen til Microsoft-grunnlegger Bill Gates peker i en ny rapport på en rekke framskritt i arbeidet for bedre helse i fattige land.

Microsoft-grunnlegger Bill Gates under en av semifinalene i tennisturneringen U.S. Open i New York i forrige måned. Foto: AP/NTB scanpix  

Utenriks

– Fattigdom og sykdom i fattige land er de klareste eksemplene på menneskelig lidelse som det går an å gjøre noe med, heter det i en uttalelse fra Gates.

Dødelighet blant barn under fem år har falt kraftig, understrekes det i rapporten fra Bill and Melinda Gates Foundation. Hovedårsaken er vaksiner og bedre levekår.

I Malawi døde ett av fire barn før de ble fem år i 1990, men i dag har andelen sunket til ett av 16.

Senegal trekkes fram som et land hvor mange flere kvinner har fått tilgang til prevensjon.

Rapporten «Goalkeepers» ble lagt fram onsdag, i forkant av FNs hovedforsamling i New York. Stiftelsen til Bill Gates og kona Melinda planlegger å lage årlige rapporter om arbeidet med å nå FNs bærekraftmål, som ble vedtatt i 2015.

Milliardæren Bill Gates regnes som verdens rikeste person. Stiftelsen, som ble opprettet i år 2000, er en viktig bistandsaktør som har gitt store pengesummer til bekjempelse av sykdom og fattigdom i utviklingsland.
(©NTB)