FN mener det går fra vondt til verre i Afghanistan 

I en ny FN-rapport går det fram at Afghanistan kan stå overfor en periode med en langt verre sikkerhetssituasjon enn i dag.

Amerikanske styrker og afghansk sikkerhetspoliti i provinsen Jalalabad øst for Kabul. USA vil ifølge kilder i Pentagon sende ytterligere 4.000 soldater til Afghanistan i et forsøk på å få overtak over opprørene. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix 

Utenriks

Rapporten ble sent onsdag kveld lagt fram i FNs sikkerhetsråd av FNs spesialutsending til Afghanistan, Tadamichi Yamamoto.

Der går det fram at de siste blodige angrepene i landet kan være et tegn på at sikkerhetssituasjonen er i ferd med å bli sterkt forverret.

FN registrerte i perioden fra 1. mars til 31. mai 6.252 sikkerhetsrelaterte hendelser, noe som er en 2 prosents økning fra samme periode i fjor.

USAs forsvarsdepartement Pentagon melder samtidig at opprøret i Afghanistan blir stadig mer voldelig.

I en ny rapport skriver Pentagon at den afghanske regjeringen fortsatt har kontroll over Kabul, de store befolkningssentrene, de fleste hovedveiene, provinshovedsteder og de fleste distriktssentrene.

– Men Taliban fortsetter å kjempe om kontroll over distriktssentrene, de truer provinshovedstedene, og tar midlertidig kontroll over de viktigste transportårene i landet, spesielt i høyprioriterte områder som provinsene Kunduz og Helmand, heter det i rapporten.

(©NTB)