Fransk unntakstilstand forlenges med to måneder

Paris (NTB-AP-AFP): Den franske nasjonalforsamlingen har bestemt at unntakstilstanden skal forlenges med to måneder slik at den også vil gjelde under EM i fotball og sykkelrittet Tour de France.

Frankrikes president Francois Hollande har fått nasjonalforsamlingens støtte til å forlenge unntakstilstanden med to måneder. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB scanpix 

Utenriks

Unntakstilstanden ble innført etter terrorangrepet i Paris 13. november i fjor, der 130 mennesker ble drept.

I forrige uke ble den vedtatt forlenget av nasjonalforsamlingens overhus. Torsdag stemte et flertall av representantene i overhuset for det samme.

– Terrortrusselen er fortsatt høy, og Frankrike er i likhet med EU et mål, sa innenriksminister Bernard Cazeneuve før avstemningen.

Statsminister Manuel Valls har tidligere uttalt at det er uaktuelt å avlyse EM i fotball, som er ventet å trekke to millioner besøkende til landet i perioden 10. juni til 10. juli.

Fram til nå har unntakstilstanden blant annet betydd at politiet kan ransake boliger uten rettens kjennelse, men dette vil ikke være tilfelle under den to måneder lange forlengelsen. (©NTB)