Baltiske land bygger gjerde mot Russland

Tallinn (NTB-Reuters-TT): Estland og Latvia har begynt å bygge et gjerde langs grensen mot Russland med tanke på å få kontroll på en potensiell strøm av flyktninger og migranter.
Utenriks

Grunnen er frykt for at de baltiske landene skal bli en ny rute for flyktninger og migranter etter at Balkan-ruten er mer eller mindre stengt.

De baltiske landene er bekymret over at strømmen av flyktninger og migranter skal ta seg via Russland til dem etter at over 6.000 flyktninger og migranter krysset grensene fra Russland til Norge og Finland i fjor.

Men de baltiske landene er også bekymret etter at Russland for snart to år siden annekterte Krim-halvøya. Russerne mistenkes også for å ha bortført en estisk etterretningsoffiser ved den russisk-estiske grensen i 2014. (©NTB)