Indonesias branner har større klimautslipp enn USA

Jakarta (NTB-AFP): Klimautslippene fra de enorme brannene i Indonesia har i høst ofte vært større enn USAs samlede daglige utslipp.

Tykk røyk siver opp fra branner i et skogsområde sør på øya Sumatra i Indonesia. Ifølge eksperter vil røyken trolig ikke bli helt borte før neste år. Foto: Nova Wahyudi / Reuters / Antara Foto/ NTB scanpix 

Utenriks

Siden tidlig i september har dette skjedd 26 av 44 dager, ifølge organisasjonen World Resources Institute.

De siste to månedene har tusenvis av skogbranner i Indonesia røyklagt store områder i flere land i Sørøst-Asia.

Den røykblandede tåken har ført til luftveisproblemer i befolkningen, stengte skoler og avlyste flyavganger. Flammene raserer områder med regnskog og torv, som i mange tilfeller er blitt ryddet for å gjøre plass til jordbruk.

– Brannene i skogsområdene som er ment til å utvide jordbruket, spesielt palmeolje eller tremasse-plantasjer, fører til enorme utslipp av drivhusgasser, heter det i en rapport fra World Resources Institute.

USA har verdens nest største årlige utslipp av klimagasser, og bare Kina har større utslipp. (©NTB) (©NTB)