(Uke 52 – dataspill 1 – terningkast 5) Hvordan kom vi oss fra Pong til Pokémon?

En ny, norsk faktabok for ungdom tar for seg spillenes historie.
Tema

En ny, norsk faktabok for ungdom tar for seg spillenes historie.

Dataspill er blitt allemannseie, men hvordan oppsto denne underholdningsformen, og hvordan har vi kommet oss fra den spede begynnelsen og dit spillene er i dag?

Det er spørsmål Maren Agdestein og Bår Stenvik ønsker å svare på. Sammen med illustratør Rune Markhus har de laget en lettfattelig og gjennomillustrert faktabok om dataspill, beregnet på ungdom.
I boka «Dataspill» får vi vite hvordan spillene ble brukt for å demonstrere hvordan datamaskiner kunne brukes, hvordan Nintendo startet imperiet sitt – og mye annet interessant fra «urtiden». Gjennom hele boka mates vi med små faktasnutter som både er morsomme og lærerike.
Jevnt over gir boka en god innføring i dataspillenes historie. Faktautvalget rammes inn av en fortelling om tenåringen Kim som skal skrive en skoleoppgave om spillenes utvikling. Sammen med katten Ludo reiser Kim gjennom spillhistorien og gjenopplever mange av de mer berømte spillene i historien, slik som Pacman, Myst og Tomb Raider.
Illustrasjonene i boka er nydelige, og gir et lekent og livlig inntrykk. Noen steder har riktignok estetikk gått på bekostning av lesbarhet, men stort sett er hver side fornøyelig å se på. Tekstlig bommer boka kanskje litt på målgruppen, som er barn fra 10 til 16 år, ved å til tider snakke litt «ned» til leseren.
Men alt i alt er det en fargerik og sjarmerende bok vi serveres. Har du en yngre bekjent som syns dataspill er det kuleste i hele verden, skal du ikke se bort ifra at denne boka vil falle i smak.

Fakta

Boktittel: «Dataspill»

Forfattere: Maren Agdestein, Bår Stenvik og Rune Markhus (ill.)

Forlag: Cappelen Damm

Boka «Dataspill»

Fra boka «Dataspill»

Fra boka «Dataspill»

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Tema