Hodgson: – Kane skal bli en viktig brikke

London (NTB-AFP): Harry Kane slo umiddelbart til i England-debuten. Roy Hodgson tror han får en lang og målrik landslagskarriere.

Harry Kane spås en fantastisk England-karriere. Foto: Suzanne Plunkett / Reuters / NTB scanpix 

Sport

Det var store forventninger til hva Kane kunne få til i sin første landskamp på seniornivå. 21-åringen har scoret hele 29 mål for Tottenham denne sesongen, og han brukte ikke lang tid på sende Wembley-publikummet i ekstase i 4-0-kampen mot Litauen.

Etter å ha kom innpå som erstatter for Wayne Rooney i det 71. minutt, brukte Kane kun 79 sekunder på å gjøre unna debutmålet.

– Han er fortsatt en veldig ung mann, men hva kan være bedre enn å score i debuten? Wayne Rooney gjorde det (i februar 2003) og så seg aldri tilbake. Han legger nok mye press på seg selv, men jeg tror han takler det. Vi må godta at medienes søkelys, som allerede er enormt, bare vil bli større, sier Hodgson.

– Han er i gode hender med manager Mauricio Pochettino i Tottenham og med oss. Vi skal sørge for at vi ikke bygger ham opp for så å bryte ham ned. Han skal bli en viktig del av vår framtid, tilføyer den engelske landslagssjefen.

England cruiser mot EM-sluttspillet i Frankrikes neste år. Hodgsons mannskap har vunnet samtlige fem kvalifiseringskamper hittil og har pene 15-1 i målforskjell. Totalt siden fjorårets VM-fiasko har England vunnet sju kamper på rad. (©NTB)