Regjeringen lover ingen begrensninger etter full forvirring i Fotball-Norge

Usikkerheten i Eliteserien var stor etter at koronatiltakene ble skjerpet tirsdag. Senere presiserte myndighetene at fulle tribuner utendørs fortsatt er mulig.
Sport

Regjeringen la tirsdag kveld fram nye innstramninger, men for idretten var det umiddelbart uklart hvor mange tilskuere det blir lov å slippe inn på arenaene.

– Jeg er faktisk veldig usikker på hva som gjelder her. Vi må se nærmere på hva vi skal gjøre når vi har fått litt mer klarhet i hva som gjelder, sa daglig leder Berenike Munthe Wulfsberg i Mjøndalen til TV 2 foran søndagens hjemmemøte med tabelltopp Bodø/Glimt.

MIF er en av tre klubber som søndag kjemper en desperat kamp mot nedrykk. De to andre er Stabæk og Brann.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sa følgende på spørsmål fra NTB da hun ble spurt om det kan være fulle tribuner i helgens serieavslutning:

– Hvis det er utendørs, og man har avstand, er det ingen begrensninger.

Kulturdepartementet legger seg på samme linje. «Det er påbudt med munnbind på utendørsarenaer dersom man ikke kan holde én meters avstand. Utover det er det ingen begrensninger», får NTB opplyst.

Tiltakspakke

Det var disse punktene i den nye tiltakspakken som forvirret klubbene:

* 3 x kohorter av 200 personer med 2 meter avstand mellom kohortene hele tiden på offentlige arrangementer med faste tilviste sitteplasser.

* På arrangement hvor alle i publikum sitter på faste tilviste plasser er det tilstrekkelig avstand dersom arrangøren legger til rette for at publikum har minst ett ledig sete mellom seg på samme seterad fra de ankommer arrangementet. Personer fra samme husstand kan sette seg nærmere hverandre etter ankomst.

Dette er forskriftsfestede tiltak på nasjonalt nivå. Det kan komme kommunale og regionale grep som er strengere.

– Ikke helt klok

Brann skrev følgende på Twitter en time etter regjeringens pressekonferanse: «Dønn ærlig, så aner vi ikke. Men vi kommer med info så snart vi har svarene. Nå har vi bare spørsmål».

– Det er veldig synd at det kommer tiltak nå, men vi må finne ut av dette. Jeg er ikke helt klok på hva som gjelder ennå, sa Branns daglig leder Vibeke Johannesen til TV 2.

Brann opplyste også at klubben inntil videre hadde stoppet billettsalget. Noen timer senere var det i gang igjen.

(©NTB)