Thorsby-assist og Askildsen-selvmål da Sampdoria tapte

Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen ble sentrale da Sampdoria gikk på sitt femte tap for sesongen. Atalanta snudde til 3-1 i serie A onsdag kveld.

Kristoffer Askildsen i aksjon for Sampdoria mot Atalanta onsdag kveld. Foto: Tano Pecoraro / LaPresse / AP 

Sport

Thorsby startet med en målgivende pasning til Francesco Caputo før ti minutter var spilt. Landslagsspilleren reagerte raskt og spilte gjennom Caputo alene med keeper. Deretter var Askildsen uheldig da han gjorde selvmål. Et hardt innlegg traff ham i brystkassen, og ballen ble styrt i mål.

Duván Zapata sørget for 2-1 få minutter senere mot sin gamle klubb.

I første omgang fikk også den norske duoen hvert sitt gule kort med få minutters mellomrom. Det var Thorsbys sjette gule kort på ni kamper i den italienske toppdivisjonen.

På overtid satte Josip Ilicic inn 3-1 for Atalanta.

Thorsby og Askildsen startet sammen på midtbanen til Sampdoria for andre gang. Forrige gang var for to runder siden. 20 år gamle Askildsen har startet Sampdorias tre siste kamper.

Sampdoria ligger nede på 15.-plass med kun én seier på de seks siste kampene.

Roma-seier

José Mourinho og Roma snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot Cagliari og rykket opp til 4.-plass, mens Inter slo Empoli 2-0 på bortebane. Milano-klubben er to poeng foran Roma.

Roma møter i helgen serieleder Milan (slo Torino 1-0 tirsdag), før et nytt møte med Bodø/Glimt venter i conferenceligaen, denne gangen i Roma.

Ny Juve-smell

Juventus' trøblete sesong fortsatte med 1-2 mot Sassuolo, som avgjorde i det 95. minutt.

For Lazio ble den tidligere Barcelona-, Chelsea- og Roma-spilleren Pedro matchvinner i 1-0-seieren over Fiorentina. Laget klatret til 6.-plass og la Juventus bak seg.

Napoli og Bologna avslutter den 10. serierunden i Italia torsdag. Med seier er Napoli serieleder med bedre målforskjell enn Milan.

(©NTB)