Guro Reiten drillet som venstreback før skjebnekampen

Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

Guro Reiten ble drillet som venstreback på trening før VM-kvalifiseringskampen mot Belgia. Foto: Terje Bendiksby / NTB 

Martin Sjögren drillet Guro Reiten som venstreback dagen før VM-kvalifiseringskampen mot Belgia og sa at hun meget vel kan få den rollen i tirsdagens kamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB 

Sport

– Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

– Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

– Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener.

Sjögren brukte samme forsvars- og midtbanefirer under hele formasjonsøkta. Foran keeper Cecilie Fiskerstrand spilte Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir og Guro Reiten, mens midtbanekvartetten fra høyre var Elisabeth Terland, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen og Frida Maanum.

Lisa-Marie Utland og Karina Sævik byttet på å spille med Caroline Graham Hansen på topp.

Gleder seg

Guro Bergsvand syntes det var rart nok å være i landslagstroppen med to navnesøstre (også keeper Guro Pettersen). Tirsdag var det plutselig to ganger Guro i forsvarsfireren.

– Det er pussig. Jeg har knapt møtt en annen Guro hele livet, og plutselig er vi tre stykker på samling, så to i fireren. Men jeg tror Guro kommer til å gjøre en kjempejobb som back, sa midtstopperen.

Tirsdag var det solgt vel 6000 billetter til kampen, og Reiten gleder seg til å spille foran et ordentlig publikum på Ullevaal igjen, uansett hvilken rolle hun får.

– Det er alltid artig å få spille på Ullevaal, og jo mer leven og jo mer folk det er, desto artigere blir det for oss. Vi skal prøve å lage en fest for dem, og så håper vi på god stemning, sier hun.

Hun føler også på revansjlyst etter 0-0-kampen borte mot Polen torsdag.

Vil heve seg

– Vi rota litt sist, så vi har noe å gjøre opp for. Vi ønsker å vise oss fra en bedre side, og vi vet at vi er bedre enn vi viste i Polen. Når det gjelder hvem som skal vinne gruppa er der mange kamper igjen. Ingenting er avgjort og alt opp til oss selv, men vi har vår standard, og da er ikke forrige kamp bra nok, sier hun.

– Vi er nødt til å komme opp i ringene og prestere på vårt beste nivå.

Bare gruppevinnerne i kvalifiseringen tar seg direkte til VM i Australia og New Zealand i 2023. De ni toerne skal ut i omspill om to VM-plasser og en plass i interkontinentalt omspill.

Norges kvinnelandslag har kvalifisert seg til 20 EM- og VM-sluttspill på rad og har vært med i alle de åtte VM-turneringene som har vært avviklet.(©NTB)