Fotballprofilen Stefan Johansen signerte permanent avtale med QPR

Midtbaneprofilen Stefan Johansen (30) blir værende i Queens Park Rangers på permanent basis. Klubben har kjøpt ham ut av kontrakten med Fulham.

Stefan Johansen fortsetter karrieren i Queens Park Rangers. Foto: Fredrik Varfjell / NTB 

Sport

Det får NTB bekreftet lørdag ettermiddag. Johansen har skrevet under på en treårsavtale med London-klubben.

Dermed fortsetter nordmannen karrieren i den engelske mesterskapsserien. Han var utlånt til nettopp QPR siste halvdel av forrige sesong.

– Det kjennes veldig bra å kunne fortsette i QPR etter et fint låneopphold i vår. Jeg var fornøyd med vårsesongen for min egen del også, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen med QPR, sier Johansen til NTB.

Erfaring

Johansen har vært proff i Storbritannia de siste åtte sesongene. Han dro til Celtic etter å ha tatt seriegull med Strømsgodset, og senere har han spilt for Fulham og på utlån i West Bromwich.

I fjor ble han ikke innlemmet i Fulhams Premier League-tropp. Laget rykket ned fra toppnivået og blir denne sesongen en konkurrent for Johansens nye klubb.

Midtbanespilleren spilte 21 kamper og scoret fire mål for QPR i vår. London-klubben avsluttet sist sesong sterkt med fire seirer på de siste fem kampene og ble nummer ni i mesterskapsserien med 68 poeng.

– Ambisjonene den kommende sesongen blir å bygge videre på den gode vårsesongen vi hadde. Vi satser på å være et topplag den kommende sesongen, det er det vi skal jobbe for, sier Johansen til NTB.

Fornøyd manager

QPR-manager Mark Warburton er glad for å ha Johansen med på laget.

– Jeg er helt henrykt over det. Påvirkningen han hadde hos oss forrige sesong, både på og utenfor banen, var lett å se for alle. Han har erfaring på internasjonalt nivå, og har kvalitet i overflod, sier han til klubbens nettsider.

– Det har krevd mye jobb fra mange mennesker for å få denne overgangen i boks, og det er fantastisk at prosessen har båret frukter, tilføyer han.

I mars la Johansen, som da var Norge-kaptein, opp som landslagsspiller.

(©NTB)