EHF gir ikke opp håndball-EM i Norge – endelig avgjørelse kommer senest tirsdag

Statsministeren sier det blir vanskelig å arrangere håndball-EM i Norge. Det europeiske håndballforbundet (EHF) skal bruke helgen til å overveie situasjonen.

Håndballpresident Kåre Geir Lio gir ikke opp EM. Foto: Vidar Ruud / NTB 

Sport

Det opplyser EHF i en felles uttalelse med det norske og danske håndballforbundet.

«EHF, NHF og DHF har full forståelse for at den pågående pandemien skaper utfordrende forhold for gjennomføring av internasjonale idrettsbegivenheter. Samtidig vil alle parter understreke at de jobber tett sammen, med mål om å arrangere EHF EURO 2020 for kvinner, som en sterk og viktig plattform for å promotere europeisk kvinnehåndball», står det i en pressemelding lagt ut på nettsidene til Norges Håndballforbund (NHF).

Der kommer det også fram at en endelig avgjørelse rundt EM vil bli offentliggjort senest tirsdag morgen.

Skeptisk statsminister

I forbindelse med fredagens pressekonferanse med regjeringen ga både statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog klart uttrykk for at det synes krevende å komme fram til en smittevernprotokoll som kan redde det planlagte EM-arrangementet i Trondheim.

NHF har frist til mandag med å svare EHF på om Norge kan påta seg sin del av arrangøransvaret.

Ser på alle muligheter

Konfrontert med statsministerens uttalelser, legger ikke håndballpresident Kåre Geir Lio skjul på at situasjonen er vanskelig.

– Vi snakker veldig godt med myndighetene. Det er ingen tvil om at dette er krevende. Det har vi kjent på over lang tid, også gitt den nye situasjonen. Vi kommer til å lande et endelig svar rundt EM mandag formiddag, sier han til NTB.

– Dere har ikke gitt opp å finne en løsning?

– Vi ser på alle muligheter som finnes og forsøker å finne en så god løsning som mulig, svarer håndballpresidenten.

EM-sluttspillet skal etter planen spilles fra 3. til 20. desember.

(©NTB)