Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt

Sarpsborg berget ett poeng mot Brann da Kyle Lafferty satte inn 1-1 ett minutt før full tid i søndagens eliteseriekamp.

Branns Taijo Teniste feiret med salto. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix 

Sport

Taijo Tenistes tidlige scoring så ut til å sørge for en etterlengtet Brann-seier, men i det 89. minutt utlignet innbytter Lafferty for Sarpsborg. Dette var Branns femte strake kamp uten seier. Laget ligger på 6.-plass i Eliteserien.

Sarpsborg er på 13.-plass med 24 poeng. De er foran Ranheim på kvalifiseringsplass med bedre målforskjell.

– Vi kom ut og hadde planer om å dominere. Men så fikk vi et uheldig mål imot. Vi sto opp bra, og både jeg og andre burde ha scoret. Totalt synes jeg vi var mye bedre enn dem, så det er dritskuffende. Vi er ikke dyktige nok, men vi må bare fortsette å kjøre på, sa Sarpsborg-spiller Amin Askar til Eurosport etter kampen.

Heller ikke Brann-trener Lars Arne Nilsen var fornøyd.

– Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen vår. Vi greide ikke å komme oss på ball, og vi ble spilt lave. I annen omgang ble vi kjørt, og de fortjente å få et mål, sa han.

Brann med måltørke

Det startet dårlig for Sarpsborg, og allerede før kvarteret var spilt, måtte blåtrøyene plukke ballen ut av nettet. Taijo Teniste klinket til fra rundt 20 meter, og skuddet var ikke kjempegodt, men ballen snek seg likevel under Alexandre Letellier i Sarpsborg-målet.

Dermed sto det 0-1 i Østfold, og Teniste feiret Branns etterlengtede mål med en skikkelig salto.

Brann har vært inne i en tung periode, og lagets tre siste kamper har endt uavgjort og 0-0. Foran søndagens kamp hadde ikke bergenserne vunnet siden 1. september. Nå kunne bortelaget gå til pause med en god følelse og ledelse.

I annen omgang var hjemmelaget farlig frempå ved flere anledninger. 67 minutter ut i kampen burde tidligere Brann-spiller Askar fått til en bedre avslutning på bakre stolpe, men det endte med bomtreff.

Sen utligning

Sarpsborg kjørte kampen mot slutten. Kvarteret før full tid testet Kristoffer Larsen skuddfoten fra distanse, men ballen snek seg utenfor, og Håkon Opdal i Brann-målet så ut til å ha god kontroll.

Like etter var det Askar som var på farten igjen. Plutselig var han alene gjennom, men fra litt skrått hold klarte Sarpsborg-spilleren ikke å finne nettmaskene. Opdal var kjapt nede og leverte en god redning.

I det 81. minutt var det Kristoffer Zachariassen sin tur til å prøve seg fra distanse. Opdal måtte gi retur, som Askar plukket opp, men dessverre for hjemmelaget var Sarpsborg-spilleren i offside da skuddet gikk.

Men Sarpsborg var ikke ferdig for kvelden, og ett minutt før full tid sørget Lafferty for 1-1 og poengdeling. Tidligere Brann-spiller Steffen Lie Skålevik var bare centimeter unna å sikre hjemmeseier på overtid.

– Uavgjort var nok et fair resultat, sa målscorer Lafferty.


(©NTB)