Zuccarello-mål da Dallas tapte

Mats Zuccarellos scoring så ut til å starte et comeback, men Dallas Stars tapte 2-3 i den underholdende sluttspillkampen mot Nashville Predators.

American Airlines Center var fullsatt før Game 3 – det tredje oppgjøret i sluttspillet som består av sju kamper. Foto: Tony Gutierrez / AP / NTB scanpix 

Sport

Dermed leder Predators 2-1 sammenlagt før det fjerde oppgjøret i best av sju-serien spilles i Dallas onsdag. Etter å ha vunnet den første kampen, har det blitt to tap for Zuccarellos klubb.

Nordmannen scoret, men trener Jim Montgomery mener laget må ta seg sammen offensivt. I et intervju på Stars hjemmeside er han kritisk.

– Vi må finne flere måter å score mål på, sa han etter kampen.

– Likevel synes jeg vi har vært best i to av tre kamper så langt. Fortsetter vi slik, vil hockeygudene vanligvis komme tilbake på vår side.

Stars vant skuddstatistikken 42-28, men hjemmespillerne var ikke effektive nok.

Skuffet keeper

En som hadde en dårlig dag på jobb var Dallas-keeper Ben Bishop. Han var ikke imponerende verken på Predators første eller siste mål. I grunnserien hadde han ligaens beste redningsprosent med 93,4. Mandag slapp han inn tre mål på 28 skudd.

– Du må bare legge det bak deg og spille en ny kamp. Du kan ikke forandre noe. Det er en lang sesong. Noen ganger spretter pucken uheldig, andre ganger er du heldig, sa Bishop.

Kampens første periode var jevnspilt og tett, men tidlig i midtperioden ordnet Rocco Grimaldi ledelse til Predators med en avslutning fra spiss vinkel som endte i mål via armen til Bishop.

– Jeg greide ikke å bestemme om jeg skulle slå etter pucken eller prøve å fange den. Det er ikke det første tabbemålet jeg har sluppet inn i sluttspill og blir neppe det siste heller, sa målvakten.

Misbrukte overtall

Stars fikk så et halvannet minutt med fem mot tre utespillere på isen etter at to Predators-spillere ble utvist. De grønnkledde fikk flere store muligheter i powerplayet som fulgte, men Predators holdt unna for samtlige sju avslutninger Stars avfyrte.

– Når du har fem mot tre i et og et halvt minutt, så må du score. Det er det de beste spillerne får betalt for å gjøre, var den klare dommen fra trener Montgomery etterpå.

I stedet var det svenske Filip Forsberg som økte bortelagets ledelse, men han skulle snart få selskap av en annen skandinav på måloversikten. Norske Mats Zuccarello fosset forbi backen Ryan Ellis, skar inn foran mål og plasserte pucken mellom beina på keeper Pekka Rinne.

Med et oppildnet publikum i ryggen, satte hjemmelaget i gang en sluttspurt som rystet Predators. Tyler Seguin satte inn 2-2. Et mirakel hindret at Stars tok ledelsen 3-2 kort tid senere, da Rinne gjorde tre redninger på et par sekunder, den siste med skøyta.

Det avgjørende målet kom mot spillets gang. Finske Mikael Granlund skjøt fra distanse, og pucken gikk i mål via hansken til Bishop.

(©NTB)