Lundby med bakkerekord i Japan

Maren Lundby (24) var i særklasse best under fredagens hoppkvalifisering til helgens verdenscuprenn i hopp for kvinner i japanske Sapporo.

Maren Lundby var best i fredagens kvalifisering i Sapporo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

Sport

24-åringen fra Kolbukameratene landet på hele 134 meter og fikk 137,2 poeng. Det var bakkerekord i Sapporo.

Lundby var hele 16,2 poeng foran neste jente, den japanske hjemmefavoritten Sara Takanashi.

- Det føltes fantastisk med et kjempehopp igjen. Jeg får gode svar på at jeg er på riktig vei med det tekniske. På disse lange hoppene føles alt så enkelt, bare å brette ut vingene og fly langt. Dette gir en god dose selvtillit, men så må jeg bare huske å holde hodet kaldt og jobbe videre, for det er i morgen det gjelder, sier Lundby til berkutschi.com.

Østerrikes Daniela Iraschko-Stolz var nest lengst i kvalifiseringen med 125,5 meter og endte på 3.-plass. Tysklands Katharina Althaus har vært verdens beste kvinnehopper så langt i sesongen. Hun ble nummer fire etter 122,5 meter og 119 poeng.

Anna Odine Strøm og Silje Opseth er også videre til lørdagens konkurranse. Strøm endte på 11.-plass etter 111 meter og 104,3 poeng. Opseth strakte seg til 106 meter. 84,6 poeng ga 26.-plass i kvalifiseringen.

Ingebjørg Saglien Bråten var ikke blant de 40 som kvalifiserte seg til konkurransen. Hun hoppet 94 meter og oppnådde 56,8 poeng. Det ga en sur 41.-plass.

(©NTB)